Competitivitat i Estratègia

En l’àrea estratègica ens centrem, sobretot, a ajudar-te i acompanyar-te en la presa de decisions i en l’execució d’accions i programes que assegurin la continuïtat del teu negoci. A més, t’oferim diferents opcions i eines per accedir a finançament, bancari, no bancari, i a ajuts i subvencions, així com identificar les activitats susceptibles de deducció fiscal 

PROGRAMES D’ESTRATÈGIA

DINAMITZACIÓ DE POLÍGONS

ACCÉS A FINANÇAMENT

DESCOMPTES I AVANTATGES

SERVEIS GRATUÏTS PER A SOCIS/SÒCIES

Altres

No et perdis

CERCADOR LICITACIONS, AJUTS I SUBVENCIONS

El cercador exclusiu per a empreses sòcies de PIMEC d’ofertes públiques de contractació, ajuts i subvencions. 

DINAMITZACIÓ DE POLÍGONS

Suport directe a diferents associacions d’empresaris i propietaris de polígons industrials. > Llegeix més.

PROGRAMA RELLEUPIME: EL FUTUR DE LA TEVA EMPRESA A LES MILLORS MANS

Des de PIMEC volem donar-te acompanyament personalitzat i orientació perquè puguis prendre la millor decisió per al teu negoci, quan tu ja no te n’ocupis. > Llegeix més.

EL MUR DEL SOCIS DE PIMEC

El mur dels socis de PIMEC és l’eina online, exclusiva i gratuïta per a socis, per tal de donar visibilitat a la teva empresa i cercar i crear sinergies amb la resta d’empreses sòcies de PIMEC. > Llegeix més.

Serveis d’actualitat

PIMEC TRAVEL

Descomptes amb més de 25 agents, aerolínies, cadenes hoteleres, companyies de lloguer de cotxes i transport marítim. Aplicables a les teves vacances o als teus viatges de negocis.

Llegir més

Programa Accelera el Creixement

Un programa d’acompanyament personalitzat i bonificat a pimes durant 9 mesos, a càrrec d’experts en diferents àrees de gestió empresarial, on s’elaborarà un pla de creixement i es donarà suport a la seva execució. 

Llegir més

Deduccions Fiscals a la Recerca i Desenvolupament

Més de 1.000M d’€ s’escapen a l’empresa catalana en impostos públics, i més del 90% de les empreses pimes desconeixen una de les millors deduccions fi scals que existeixen en el nostre país: les deduccions a l’activitat de recerca, a l’activitat de desenvolupament i a l’activitat d’innovació. 

Llegir més

Programa Acompanyament a la Direcció

El programa d’Acompanyament a la Direcció pretén dotar les empreses d’un acompanyament expert en els diversos àmbits clau de cada organització.

Llegir més

Serveis gratuïts exclusius per a socis/sòcies

Entrevistes amb experts per videoconferència

T’oferim assessorament personalitzat dels nostres professionals experts en diferents àrees a través de videoconferència.

Només necessites disposar de mòbil o ordinador amb càmera i micròfon. Nosaltres et farem arribar un correu electrònic amb les instruccions i un enllaç web. Quan arribi l’hora acordada, només caldrà que cliquis a l’enllaç i et portarà a una aplicació online per a videoconferències. 

Cercador de licitacions, Ajuts i Subvencions

Des de PIMEC t’oferim aquest cercador únic on trobeu la informació de l’Administració pública que està disseminada en fonts d’informació molt diverses (butlletins oficials, perfils de contractant, taulers d’anuncis i webs). De tota la informació, hem creat els filtres especialment aplicats per a vosaltres, pimes i persones autònomes

Cal estar identificat i constar com a soci/sòcia.

Audit gratuït de les teves assegurances

Exclusiu per a empreses sòcies de PIMEC: Demana una revisió GRATUÏTA de les teves assegurances contractades i aprofita aquest servei totalment adaptat a les teves necessitats.

Contacta amb: PIMEC Mediació d’Assegurances · mediacioassegurances@pimec.org · Tel. 900 10 49 68 / 93 496 45 00


Altres serveis de l’àrea de Competitivitat i estratègia

Mediació d’assegurances

Cobreix tots els riscos de l’empresa i de l’empresari, i optimitza la despesa anual en assegurances!

Des de PIMEC oferim assessorament per la cobertura dels diversos riscos tant de l’empresa com de l’empresari.

Torna a l’índex

Calculadora autònoms

Amb motiu de la reforma del sistema de cotitzacions del RETA aprovada el passat mes de juliol, des de PIMEC hem dissenyat una eina perquè puguis calcular quina quota et pertocaria pagar segons els teus rendiments nets. D’aquesta manera podràs preveure, d’una manera molt senzilla, per quina base et correspondria cotitzar i així, prendre les decisions oportunes.

Torna a l’índex

Serveis d’innovació estratègica

En els actuals temps canviants, les empreses necessiten tenir una visió de futur de l’entorn i del negoci per poder afrontar i superar amb èxit els reptes que es van presentant.

Cal pensar en la innovació com la clau de la seva continuïtat, i definir les actuacions que s’han de dur a terme i el pla de transició per poder fer-la realitat. L’enfocament de la innovació pot ser:

 1. Innovar segons l’eix d’actuació:
  1. Innovació en el model de negoci
  2. Innovació en productes/serveis
  3. Innovació en processos
 2. Innovar segons els vectors temàtics:
  1. Sostenibilitat
  2. Tecnologia

Des de PIMEC, amb la col·laboració dels professionals experts en innovació de CRUMIC, et presentem un programa que et permetrà definir el pla d’innovació del teu negoci.

Contacta amb Maria Josep Contreras · mcontreras@pimec.org

Torna a l’índex

Secretaria de gremis i associacions

Amb el servei de secretaria a associacions i gremis oferim solucions personalitzades al moment a un preu molt assequible.

T’oferim:

 • Servei d’atenció telefònica amb telèfon directe propi.
 • Gestió del correu electrònic de l’entitat.
 • Domicili fiscal a qualsevol de les 5 seus i 8 delegacions de PIMEC.
 • Sales de reunions a la teva disposició al domicili fiscal.
 • Organització i assistència a reunions d’assemblees i juntes directives.
 • Comptabilitat, facturació i fiscalitat de l’entitat.
 • Gestió de la base de dades dels socis, inclosos l’emissió de rebuts i el seguiment dels impagats.
 • Custòdia de documentació i materials.

Contacta amb Lídia Sebastián · lsebastian@pimec.org

Torna a l’índex

Punt PAE: Punt d’atenció a l’emprenedor

PIMEC Autònoms, en la seva qualitat d’organització més representativa d’autònoms a Catalunya, actua de manera gratuïta com a Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE). 

Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor s’encarreguen d’impulsar el negoci de les empreses des d’abans de la seva constitució. Faciliten la posada en marxa de noves iniciatives, l’inici efectiu de l’activitat i el seu desenvolupament, a través de la prestació de serveis d’assessorament, d’informació, tramitació de documentació, constitució d’empreses, formació i suport al finançament. 

Els serveis que prestem des del punt PAE de PIMEC Autònoms als emprenedors són els següents: 

1. Informació i assessorament sobre les característiques i els aspectes legals, mercantils i fiscals més destacables referents a la constitució d’empreses, sistemes de tramitació i normativa aplicable de les següents formes jurídiques: 

 • Societats Limitades de Nova Empresa (SLNE). 
 • Societats de Responsabilitat Limitada (SRL). 
 • Societats Limitades de Formació Successiva (SLFS). 
 • Societats Civils. 
 • Empresaris Individuals (Autònoms). 
 • Emprenedors de Responsabilitat Limitada. 
 • Comunitats de Béns. 

2. Informació sobre els ajuts i incentius per a la creació d’empreses aplicables al projecte i sobre el règim de Seguretat Social aplicable, criteris d’adscripció, afiliació, cotització, etc. 

3. Constitució d’empreses mitjançant el sistema de tramitació telemàtica desenvolupat per la Direcció General d’Indústria i de la PIME, utilitzant el Document Únic Electrònic (DUE). 

Per realitzar l’alta, s’haurà de facilitar a PIMEC una sèrie d’informació referent a l’empresa; dades personals del titular, dades de la societat, dades de socis i treballadors, informació de l’activitat empresarial que es pretén fer, aspectes fiscals i mercantils, així com l’aportació dels documents pertinents necessaris per a la seva constitució.  

4. Alta autònoms mitjançant el CIRCE, sistema que facilita la creació de la vostra empresa a través d’acords i comunicacions amb tots els organismes i administracions que intervenen en el procés, utilitzant el Document Únic Electrònic (DUE). 

5. Cessament d’activitat mitjançant el sistema de tramitació telemàtica (Autònoms, SLFS, SLNE, SRL) 

El Punt PAE també disposa d’una eina d’autogestió de salut empresarial, que mitjançant un qüestionari ajuda a realitzar una avaluació del negoci.

Contacta amb Sandra Ballell · sballell@pimec.org

Torna a l’índex

Lloguer d’espais

Pel fet de ser soci de PIMEC posem a la teva disposició les nostres sales perquè hi puguis fer reunions, celebrar un esdeveniment o fer una formació.

Contacta amb Mònica Fernández · mfernandez@pimec.org

Torna a l’índex

Accés a licitacions, ajuts i subvencions

Contacte serveis estratègia cercador cido
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

Accés a finançament

Contacte serveis sostenibilitat
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

Descomptes per a socis i Sòcies

Contacte serveis estratègia descomptes
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

Dinamització de polígons

Contacte serveis estratègia dinamització polígons
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

Serveis gratuïts per a socis i Sòcies

Contacte serveis estratègia serveis gratuïts
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

Entrevista amb un expert

Contacte serveis estratègia entrevistes experts

Maximum file size: 2MB

T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

Mediació d’assegurances

Contacte serveis estratègia assegurances
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.