Accés a finançament

T’oferim diferents opcions i eines per accedir a finançament, bancari, no bancari, i a ajuts i subvencions. D’altra banda, t’ajudem a identificar les activitats susceptibles de deducció fiscal per a la millora de productes i processos, i per a cada campanya anual de l’impost de societats.

Clica a les opcions a continuació per conèixer el detall de cada servei:

Contacte serveis estratègia finances
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

Torna a la pàgina principal de Competitivitat i Estratègia


Tramitació de subvencions per al desenvolupament empresarial

Des del departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC comptem amb un equip especialitzat en la tramitació i justificació de subvencions públiques per a la teva empresa.

L’enfocament del servei de PIMEC és global:

 • Diagnòstic d’elegibilitat dels projectes d’inversió que l’empresa estigui plantejant. Si ens plantegeu els vostres projectes, us direm quines opcions de subvenció teniu i les seves condicions.
 • Estructura del programa de subvenció. Us informarem respecte els programes que poden beneficiar a les empreses d’una forma entenedora.
 • Suport en la tramitació si l’empresa no disposa de l’expertesa o temps a nivell intern.
 • Cerca de línies de finançament compatibles amb la subvenció. T’informarem de les línies i formes de finançament d’inversió i les opcions de bonificació dels tipus d’interès.
 • Acompanyament, si s’escau, al llarg del procés d’execució i justificació.

Contacta amb nosaltres, tant per conèixer les subvencions disponibles per els projectes que estigueu planificant, com per a tramitar una subvenció que ja coneguis però que requereixis de personal expert per a gestionar tot el procés.

Seguidament us informem d’alguna de les convocatòries gestionades d’aquest 2023:

Laura Garcia · lgarcia@pimec.org · 93 496 45 00

Cerca de finançament

Les empreses han d’afrontar com gestionar el seu finançament tant per al manteniment de les seves operacions (circulant…) com per als plans de creixement que requereixin inversions o un reforç de circulant.

El suport de PIMEC a la cerca de finançament és integral:

 • Valoració de la posició financera de l’empresa. Qualsevol procés de finançament requereix una avaluació prèvia que identifiqui la capacitat d’endeutament i eviti entrar en posicions de tensió.
 • Orientació respecte de les fonts de finançament: públic, privat, alternatiu…
 • Suport en la preparació de documentació
 • Negociació i tancament de l’operació

Actualment existeixen moltes fonts de finançament, incloent-hi fonts amb bonificació de tipus d’interès, i des del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC et volem acompanyar per trobar la millor alternativa possible per a la teva empresa.

És per això que t’acompanyem en la cerca de finançament a través de:

 • Finançament privat: Entitats financeres nacionals i internacionals
 • Finançament públic: L’Administració té obertes convocatòries de finançament per a les empreses per a les seves necessitats amb unes condicions bonificades que podrien ser del seu interès. Entre els requisits cal estar al corrent de les seves obligacions amb l’agència tributària i la Seguretat Social.
 • Finançament alternatiu: Plataformes de crowdlending, crowdfunding, inversors privats nacionals i internacionals
 • El MercadoFinanciapyme: focalitzat a posar en contacte directe empreses i entitats.

Acompanyem, així mateix, l’empresa en el finançament de la internacionalització tant per a necessitats import-export com per a la implantació de filials a l’estranger.

La cerca de finançament es fa amb el suport de l’equip de l’àrea de finançament de PIMEC partint de l’estudi de l’estructura economicofinancera de l’empresa i del seu pool bancari, així com acompanyant-la en tot el procés de planificació, negociació i contractació. 

Maria Josep Contreras · mcontreras@pimec.org · 93 496 45 00

Deduccions Fiscals a la Recerca i Desenvolupament

Més de 1.000M d’€ s’escapen a l’empresa catalana en impostos públics, i més del 90% de les empreses pimes desconeixen una de les millors deduccions fi scals que existeixen en el nostre país: les deduccions a l’activitat de recerca, a l’activitat de desenvolupament i a l’activitat d’innovació. 

Segons la nostra experiència, moltes d’aquestes empreses podrien gaudir i disposar dels diners que resulten a l’aplicar aquestes deduccions, que poden arribar fi ns a un 59% d’estalvi en l’impost de societats.

Per aquest motiu: Per a tots els socis de PIMEC, garantim l’accés als seus diners. Preparació dels informes 100% garantia total.

Actuacions:

 1. Identifiquem les despeses deduïbles
 2. Elaborem la documentació tècnica / fiscal
 3. Obtenció del segell de Pime innovadora en casos concrets

Tingues en compte: 

 1. DEDUCCIÓ per a la creació/millora de nous productes. Import de la deducció: 12% de la despesa en personal propi, materials de proves i col·laboracions externes per a la creació de nous productes o la millora dels existents. 
 2. DEDUCCIÓ per a la millora del procés productiu. Import de la deducció: 12% de la despesa en personal propi, materials de proves i col·laboracions externes destinat a la millora de la producció, dissenys de les màquines pròpies, adaptacions de maquinària comprada o evolució de la maquinària antiga.
 3. DEDUCCIÓ per la implantació de sistemes gestió o processos de digitalització (Ind 4.0). Import de la deducció: 12% de la despesa en personal propi o col·laboracions externes destinades a la implantació de sistemes de gestió (ERP/CRM/Programes a mida)

Identifiquem les activitats de recerca, de desenvolupament i d’innovació susceptibles de deducció; generem tota la documentació obligatòria per la llei; i sol·licitem consultes vinculants i altres documents per tal de garantir la seguretat davant de l’administració.

Aquestes ajudes van ser introduïdes pel Govern a Espanya per fomentar el canvi de model productiu i la millora de la competitivitat, i no es refereixen tant sols a la innovació tecnològica, sinó també a la innovació en processos o procediments, productes, inversions en hores o subcontractacions per a la investigació, patents, entre d’altres.

Aportem des de PIMEC a més, garantia de màxima seguretat jurídica, gràcies a l’experiència dels nostres especialistes i la nostra vinculació amb les administracions públiques.

Maria Josep Contreras · mcontreras@pimec.org · 93 496 45 00