Ciberseguretat

L’informe tecnològic de Ciberseguretat a Catalunya en 2022, indica que el 43% dels ciberatacs afecten petites empreses​, que són, alhora, les més vulnerables davant la ciberdeliqüència.

Des de llavors s’estima que la meitat de les empreses espanyoles va patir algun tipus de ciberatac l’any 2023*. A més, destaca l’exponencial creixement dels ciberatacs a pimes, les quals són les que més han augmentat en proporció el nombre d’incidents de seguretat registrats.

Els ciberdelinqüents no discriminen per mida, i les petites empreses sovint són objectiu perquè els atacants perceben que tenen defenses més febles. Els atacs de phishing i ransomware són molt comuns en les pimes.

La teva seguretat és la nostra principal prioritat, i amb el nostre suport integral, et proporcionem tranquil·litat i solucions efectives.

* Via Empresa, 20 de juny de 2024.

Consulta els nostres serveis:

Contacte serveis tecnologia ciberseguretat
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.


TALLER DE SENSIBILITZACIÓ EN CIBERSEGURETAT

SIMULACIÓ DE PHISHING

DIAGNOSI TÈCNICA EXTERIOR (DTE) I INTERIOR (DTI)

PIMESOC: SERVEIS DE CIBERSEGURETAT GESTIONADA

Contacte serveis de ciberseguretat:

Imma Navarra

inavarra@pimec.org

Tel. 93 496 45 00


TELÈFON DE SUPORT EXCLUSIU I GRATUÏT PER A SOCIS I SÒCIES DE PIMEC

Si la teva empresa ha patit un atac informàtic (phishing, smishing, etc.)

Truca’ns i t’ajudarem.

QUÈ OFERIM?

 • Assistència telefònica 5×8: Els experts en ciberseguretat estan disponibles en horari d’oficina de dilluns a divendres, per oferir assistència i assessorament en cas d’un ciberatac. Si truqueu fora d’aquest horari, contactarem amb l’empresa així que es reprengui el servei.
 • Equip multidisciplinari: Comptem amb un equip de professionals que inclou experts en seguretat informàtica, analistes d’intel·ligència d’amenaces, enginyers de xarxa i especialistes en recuperació de dades.
 • Resposta professional: Entenem la importància d’abordar professionalment els ciberatacs per minimitzar l’impacte i el temps d’inactivitat. L’equip de resposta està capacitat per actuar amb rapidesa i eficiència.
 • Assessorament personalitzat: Els experts avaluaran cada situació i proporcionaran solucions i recomanacions específiques per abordar el ciberatac i millorar la seguretat de l’empresa afectada.
 • Seguiment i prevenció: Després d’atendre l’incident de seguretat, us podrem assessorar per identificar i abordar les vulnerabilitats i millorar les pràctiques de seguretat de la informació.

ET GUIAREM DAVANT AQUEST TIPUS DE SITUACIONS FACILITANT-TE LES DIRECTRIUS PER MINIMITZAR L’IMPACTE I EL TEMPS D’INACTIVITAT DEL TEU NEGOCI.

Torna a l’índex

Protegeix la teva empresa

Al món dels ciberatacs la baula més feble són els usuaris, és per això que proposem un taller de capacitació per als treballadors de la vostra empresa orientat a les pimes.

Amb la realització d’aquesta sessió potencialment s’aconseguirà:

 • Prevenció d’atacs cibernètics: la conscienciació sobre ciberseguretat ajuda a prevenir una varietat d’atacs a la xarxa, com phishing, ransomware, malware i atacs d’enginyeria social.
  Si els usuaris coneixen els senyals d’advertiment i les tàctiques emprades pels atacants, seran menys propensos a caure als seus paranys.
 • Evitar pèrdues financeres: els atacs cibernètics poden ocasionar pèrdues financeres significatives per a les empreses. La conscienciació sobre ciberseguretat pot ajudar-los a evitar estafes online i a protegir els comptes bancaris i targetes de crèdit.
 • Enfortiment de la cultura de seguretat: fomentar la conscienciació i la cultura en ciberseguretat entre les persones de l’organització. Això pot tenir un efecte positiu en el seu conjunt, en complicar als delinqüents cibernètics les seves activitats.


QUÈ INCLOU?

Sessió d’1h 30’ per vídeo a la qual es farà una sensibilització pels treballadors.

Un cop finalitzada la sessió, lliurament d’un document de bones pràctiques personalitzat

QUÈ SIGNIFICA AIXÒ PER A LA VOSTRA PIME?

 • Conscienciar als usuaris, els ajudarà a prendre mesures proactives per a protegir-se a un món cada vegada més connectat digitalment.
 • Reduir la incidència dels atacs cibernètics a les vostres empreses.

Torna a l’índex

Servei enfocat a provar i millorar la capacitat d’una empresa per a detectar i respondre a intents de phishing.

A través d’una sèrie d’exercicis pràctics i simulacions realistes, aquest servei busca avaluar la preparació dels empleats davant atacs de phishing i enfortir els protocols de seguretat interns contra aquesta mena d’amenaces. Aquest servei proporciona a les empreses una eina efectiva per a avaluar i millorar els seus protocols de resposta davant atacs de phishing, assegurant que els empleats estan preparats per a enfrontar i mitigar aquests riscos cibernètics comuns

QUÈ INCLOU?

 1. Planificació i Disseny de Simulació Personalitzada:
  • Desenvolupament d’escenaris de phishing adaptats específicament a la indústria i l’entorn operatiu de l’empresa per a assegurar rellevància i efectivitat.
  • Preparació de correus electrònics i comunicacions que imiten tècniques de phishing actuals, utilitzant tàctiques com la suplantació d’identitat i enllaços maliciosos.
 2. Implementació de la Simulació de Phishing:
  • Llançament de la campanya de phishing de manera controlada sobre la infraestructura de correu electrònic de l’empresa, monitorant la interacció dels empleats amb els missatges simulats.
  • Recol·lecció de dades sobre les accions dels empleats, com a clics en enllaços, descàrregues d’arxius adjunts i respostes als correus electrònics.
 3. Anàlisi de Resultats i Generació d’Informes:
  • Anàlisi detallada de les reaccions dels empleats a la simulació per a avaluar la vulnerabilitat de l’empresa enfront d’atacs de phishing.
  • Generació d’un informe detallat que inclou estadístiques de la simulació, identificació d’àrees vulnerables i recomanacions específiques per a millorar les pràctiques de seguretat.
 4. Recomanacions de Millora:
  • Proporcionar recomanacions basades en els resultats de la simulació per a enfortir les polítiques de seguretat i les respostes a incidents.
  • Suggeriments per a entrenaments específics o ajustos en els protocols de seguretat que podrien augmentar la resiliència de l’empresa contra el phishing.

COM AJUDA AIXÒ A LA MEVA EMPRESA?

 • Avaluació Realista de la Preparació: Ofereix una visió clara de com els empleats actuen en situacions reals de phishing, permetent identificar punts febles en la conscienciació i preparació.
 • Reducció del Risc de Seguretat: En identificar i corregir les deficiències en la resposta a incidents de phishing, es redueix la probabilitat de bretxes de seguretat i es protegeix la informació crítica.
 • Enfortiment de les Defenses: A través de les simulacions, l’empresa pot ajustar i millorar les seves estratègies de defensa, augmentant la seguretat enfront d’atacs cibernètics comuns.

A QUI VA ADREÇAT?

 • Organitzacions que busquen entendre i millorar la seva capacitat de detecció de phishing sense la component educativa estesa d’un taller.
 • Empreses de qualsevol grandària que desitgen provar l’efectivitat de les seves polítiques actuals de seguretat i la conscienciació dels seus empleats.
 • Negocis compromesos amb mantenir una postura de seguretat proactiva i adaptativa davant les amenaces de seguretat en evolució.

Torna a l’índex

Servei exhaustiu de ciberseguretat que combina l’avaluació de la seguretat tant externa com interna d’una empresa.

Aquest servei està dissenyat per a proporcionar una visió completa de les vulnerabilitats i amenaces que poden afectar una organització des de dins i des de fora, permetent una protecció robusta i proactiva dels seus recursos tecnològics.

Aquest servei representa la fusió del DTE i el DTI en un únic i potent paquet, oferint una solució completa que abasta tots els aspectes de la seguretat de la informació i permet a les empreses entendre i enfortir els seus defenses contra un ampli espectre de riscos cibernètics.

QUÈ INCLOU?

 1. Avaluació d’Exposició de Dominis i Subdominis:
  • Anàlisi de tots els dominis i subdominis per a identificar configuracions errònies i vulnerabilitats que puguin ser explotades externament.
 2. Anàlisi de IPs Conegudes i Serveis Web:
  • Escaneig d’adreces IP i serveis web associats a l’empresa per a detectar vulnerabilitats i configuracions insegures que estiguin exposades a Internet.
 3. Avaluació de Seguretat de Xarxa Interna i Servidors:
  • Inspecció detallada de la infraestructura de xarxa interna, servidors i estacions de treball per a identificar riscos de seguretat i verificar l’efectivitat de les mesures de protecció implementades.
 4. Simulació Manual de Tècniques actuals:
  • Proves manuals i automatitzades utilitzant les tècniques més avançades i recents empleades per cibercriminals tant per a atacs externs com interns, identificant vulnerabilitats i provant la resistència de les defenses actuals.
 5. Informe de Correccions i Recomanacions:
  • Presentació d’un informe integral que ressalta tant els riscos externs com interns trobats, oferint una anàlisi detallada i un pla d’acció prioritari per a abordar i mitigar aquestes vulnerabilitats.

COM AJUDA AIXÒ A LA MEVA EMPRESA?

 • Visió Integral de la Seguretat: Obtingui una avaluació completa de les vulnerabilitats tant externes com internes, oferint una protecció més completa.
 • Prevenció d’Atacs: Implementació de defenses avançades per a detectar i mitigar intrusions de qualsevol origen, augmentant significativament la seguretat de l’empresa.
 • Protecció Proactiva: Adaptació contínua enfront de les tècniques i tàctiques emergents en el panorama d’amenaces actual, assegurant que l’empresa es mantingui protegida contra nous vectors d’atac.

A QUI VA ADREÇAT?

 • Empreses de qualsevol grandària que busquen una avaluació exhaustiva la seva seguretat, tant interna com externa.
 • Organitzacions que requereixen una anàlisi detallada de les seves tecnologies d’informació per a detectar i corregir potencials vulnerabilitats.
 • Negocis interessats amb l’enfortiment de la seva infraestructura de seguretat enfront d’amenaces canviants i tècniques avançades d’atac.

També pot optar pel servei de manera separada; interna i externa. Consulta els següents enllaços:

Torna a l’índex

Centre d’Operacions de Seguretat en l’àmbit informàtic (SOC)

pimeSOC és un servei de SOC gestionat que proporciona a les petites i mitjanes empreses (pimes) capacitats avançades de detecció, resposta i monitoratge de seguretat les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Utilitzant la tecnologia MDR, pimeSOC ofereix un enfocament proactiu i continu per a la seguretat de la informació, dissenyat per a identificar, analitzar i mitigar amenaces en temps real.

Aquest servei integral està dissenyat per a enfortir la postura de seguretat de les pimes a un cost efectiu, assegurant que comptin amb la protecció i l’assessorament expert que necessiten per a enfrontar el panorama d’amenaces actual. pimeSOC ofereix a les pimes una solució de seguretat robusta i assequible, assegurant que puguin centrar-se en les seves operacions principals mentre els experts cuiden de la seva seguretat digital.

QUÈ INCLOU?

 1. Desplegament: Implementació ràpida i eficient de la infraestructura de SOC, incloent-hi la integració d’eines MDR en els sistemes existents de l’empresa per a una cobertura completa i en temps real.
 2. Estudi d’Incidents 24×7: Anàlisi contínua i detallada d’incidents de seguretat, utilitzant anàlisi forense i tècniques avançades per a determinar la causa arrel i l’impacte de cada incident.
 3. Monitoratge d’Esdeveniments 24×7: Vigilància constant dels esdeveniments de seguretat en la xarxa, aplicacions i sistemes de l’empresa per a detectar activitats sospitoses o malicioses de manera ràpida.
 4. Comunicació d’Incidents 24×7: Notificació immediata als punts de contacte designats dins de l’empresa en cas de detectar qualsevol incident de seguretat, assegurant una transparència total i una ràpida resposta.
 5. Resposta a Incidents 24×7: Acció ràpida davant incidents confirmats, utilitzant respostes automatitzades i manuals per a mitigar l’impacte, amb el suport d’experts en ciberseguretat disponibles en tot moment.
 6. Assessorament en Ciberseguretat: Consultoria especialitzada en ciberseguretat per a ajudar les empreses a desenvolupar i enfortir les seves estratègies i polítiques de seguretat, adaptades a les seves necessitats i riscos específics.

COM AJUDA AIXÒ A LA MEVA EMPRESA?

 • Protecció Integral i Contínua: Seguretat les 24 hores, tots els dies de l’any, mitjançant tecnologia avançada i suport expert per a detectar i respondre a amenaces de manera eficaç.
 • Cost-efectivitat: Accés a recursos de ciberseguretat de nivell empresarial adaptats a les necessitats i pressupostos de les pimes.
 • Resiliència Millorada: Enfortiment de la capacitat de l’empresa per a prevenir, detectar i respondre a incidents, minimitzant el temps d’inactivitat i l’exposició a riscos.

A QUI VA ADREÇAT?

 • Petites i mitjanes empreses que busquen establir o millorar les seves operacions de seguretat sense la necessitat d’invertir en infraestructura pròpia.
 • Negocis que requereixen suport expert per a enfrontar amenaces emergents i gestionar la seva seguretat de manera proactiva.
 • Organitzacions que desitgen millorar la seva maduresa en ciberseguretat i garantir la protecció contínua dels seus actius crítics.

Torna a l’índex

Servei fonamental de la gestió de la seguretat informàtica d’una empresa.

Quan es produeix un ciberincident a una empresa cal aplicar una sèrie de procediments i accions dissenyats per gestionar, contenir i mitigar els efectes.

El servei consisteix en una resposta ràpida i efectiva davant de ciberatacs i d’aquesta forma reduir l’impacte negatiu sobre els sistemes, les dades i la reputació de l’empresa.

QUÈ INCLOU?

 1. Accés a especialistes: podran contactar immediatament amb experts que els guiïn davant el ciberatac.
 2. Identificació de l’abast: determinar quins sistemes i dades han estat afectats.
 3. Detecció de l’amenaça: identificar el tipus d’atac (ransomware, phishing, …) i la seva font.
 4. Implementar mesures temporals: aplicar mesures temporals per contenir l’atac.
 5. Erradicar l’amenaça: utilitzar eines de detecció i eliminació de programari maliciós per netejar els sistemes afectats.
 6. Corregir vulnerabilitats: identificar i corregir les vulnerabilitats explotades pels atacants.
 7. Recuperació de sistemes: restauració dels sistemes i verificar-ne la integritat.
 8. Anàlisi post-incident: documentar detalladament l’incident, la resposta i les accions preses.

COM AJUDA AIXÒ A LA MEVA EMPRESA?

 • Minimitza l’impacte del ciberatac: facilita una recuperació efectiva.
 • Recuperació de Dades: restabliment de les dades de l’empresa, ja sigui negociant un rescat, recuperant informació dels backups, etc.
 • Restabliment del Servei: facilita la tornada a la normalitat dintre l’empresa, amb molta més sensibilitat a la ciberseguretat.

A QUI VA ADREÇAT?

 • Empreses que han patit un incident de seguretat que ha posat en risc el negoci.

Torna a l’índex

Anàlisi forense de dispositius electrònics i sistemes informàtics.

Quan es produeix un ciberincident a una empresa cal aplicar una sèrie de procediments i accions dissenyats per gestionar, contenir i mitigar els efectes.

El servei consisteix en una resposta ràpida i efectiva davant de ciberatacs i d’aquesta forma reduir l’impacte negatiu sobre els sistemes, les dades i la reputació de l’empresa.

Permet investigar incidents de seguretat, recuperar dades perdudes o analitzar evidència digital en el context de disputes legals o recerques internes. Utilitzant tècniques avançades de forense digital, aquest servei ajuda les organitzacions a entendre les accions que van ocórrer en els seus sistemes i dispositius, proporcionant un registre detallat i verificable d’activitats i esdeveniments. Aquest servei de Peritatge Digital assegura que les organitzacions puguin manejar adequadament les situacions on l’evidència digital és clau, proporcionant anàlisi forenses exhaustius i suport expert en la matèria.


QUÈ INCLOU?

 1. Adquisició d’Evidència Digital:
  • Recol·lecció segura de dades des de dispositius i sistemes sense alterar la informació original, utilitzant eines i tècniques que compleixen amb els estàndards legals i de la indústria per a la preservació d’evidència.
 2. Anàlisi Forense:
  • Examen detallat de les dades recol·lectades per a determinar què va ocórrer, quan i com. Això inclou la recuperació d’arxius esborrats, revisió de registres de sistema, anàlisi d’activitat en la xarxa i més.
  • Utilització de programari especialitzat per a l’anàlisi forense que permet una recerca minuciosa i precisa.
 3. Elaboració d’Informes:
  • Generació d’informes detallats que documenten les troballes de la recerca, els mètodes utilitzats per a l’anàlisi, i les conclusions extretes. Aquests informes estan preparats per a ser utilitzats en procediments legals o per a la presa de decisions internes.
  • Assegurament que els informes són clars i comprensibles per a totes les parts interessades, incloent-hi personal no tècnic.
 4. Consultoria i Testimoniatge Expert:
  • Oferiment de serveis de consultoria per a ajudar les organitzacions a entendre les troballes i les implicacions de la recerca.
  • Disponibilitat per a proporcionar testimoniatge expert en casos judicials o arbitratges on l’evidència digital juga un paper crític.

COM AJUDA AIXÒ A LA MEVA EMPRESA?

 • Resolució de Disputes i Incidents: Suport en la resolució de conflictes i problemes legals mitjançant la provisió de proves digitals concretes i verificables.
 • Recuperació de Dades: Suport en la resolució de conflictes i problemes legals mitjançant la provisió de proves digitals concretes i verificables.
 • Millora de la Seguretat Interna: Identificació de vulnerabilitats i fallades en les polítiques de seguretat que poden ser corregits per a prevenir futurs incidents.

A QUI VA ADREÇAT?

 • Empreses que enfronten recerques legals o desitgen dur a terme auditories internes profundes.
 • Organitzacions que han experimentat incidents de seguretat i necessiten entendre exactament què va succeir.
 • Qualsevol entitat que requereixi reconstruir esdeveniments digitals passats per a casos judicials o recerques internes.

Torna a l’índex

També et pot interessar

PIMEC Ciberriscos: Assegurança de ciberriscos et protegeix davant les conseqüències d’atacs cibernètics a l’empresa.

Torna a l’índex

Et recomanem

Agència de Ciberseguretat de Catalunya

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya és l’encarregada d’executar les polítiques públiques en matèria de Ciberseguretat i desenvolupar l’estratègia de Ciberseguretat de la Generalitat de Catalunya. És l’organisme que governa la Ciberseguretat a Catalunya.

L’Agència de Ciberseguretat publica unes guies per ajudar els usuaris a recuperar els comptes hackejats a les xarxes socials

Torna a l’índex

← Torna a la pàgina principal de Tecnologia i Digitalització