Economia Circular

L’Economia Circular és un model de producció i consum que implica compartir, llogar, reutilitzar, reparar, renovar i reciclar materials i productes existents, tantes vegades com sigui possible per a crear un valor afegit. D’aquesta manera, s’amplia el cicle de vida dels productes.

En aquest lloc web trobaràs continguts i recursos relacionats amb l’Economia Circular:

Contacte serveis sostenibilitat
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

Avís comarca del Bages: Ets una empresa, entitat del tercer sector, entitat de recerca o ens local del Bages? Consulta la nostra plataforma d’Economia Circular / Sostenibilitat del Bages.

Torna a la pàgina principal de Sostenibilitat


Programa d’Economia Circular

Apunta’t al Programa d’Economia Circular per:

  • Maximitzar recursos
  • Incrementar la rendibilitat
  • Ser Intel·ligentment sostenible
  • Generar noves línies de negoci
  • Vendre més i millor des de la Circularitat

Governs, institucions, empreses i països ja han començat a treballar en el Pacte Verd Europeu (European Green Deal). Un paquet de mesures impulsades per la Comissió Europea amb l’objectiu de fer el nostre continent climàticament neutre d’aquí a 2050, amb mesures addicionals per fomentar la biodiversitat, l’Economia Circular, l’Agricultura Sostenible i la Mobilitat, entre d’altres.

Des de PIMEC també volem ajudar les empreses a incloure dins la seva estratègia de negoci els conceptes de l’Economia Circular, de manera que puguin:

  • Incrementar la rendibilitat
  • Estalviar en matèries primeres, serveis i subministraments
  • Obtenir un posicionament corporatiu més sostenible davant de clients i societat
  • Generar noves línies de negoci o millorar processos
  • Tenir una posició més sòlida per accedir a subvencions o licitacions
ServeiAbastDuradaTarget i Plans
PIMECGNOSIS(Gratuïta)L’Eina PIMECGNOSIS defineix un informe on s’exposen en quins àmbits es detecten oportunitats a treballar per ajudar  les empreses cap a la transició a l’Economia Circular i la Sostenibilitat Global.Per tant, amb el PIMECGNOSIS sabem on està l’empresa i com afrontar el futur programa i quines  accions puntuals o globals a emprendre. El temps que es tarda en contestar el qüestionari de PIMECGNOSIS.(35 minuts aprox.)Genera automàticament un informe en PDF 
Recomanació(Sessió de contrast gratuïta)Un equip de consultors estudiarà l’INFORME PIMECGNOSIS i definirà L’ESTRATÈGIA I LES ACCIONS a fer.Aquestes es traslladaran a l’empresa en una SESSIÓ DE CONTRAST INDIVIDUAL.Es presentarà un INFORME DE RECOMANACIONS on es definiran els punts prioritaris a treballar i la proposta de servei adhoc per a l’execució i el desenvolupament dels mateixos.SESSIÓ DE CONTRAST (gratuïta): 1 hora PREPARACIÓ PROPOSTA DE SERVEI EN BASE A L’INFORME I A LES CONSLUCIONS DE LA SESSIÓ DE CONTRAST: 10 diesUn cop acceptada la proposta de servei,  es passa a la fase de Desplegament.
Desplegament Elaboració del FULL DE RUTA, i ACOMPANYAMENT de l’empresa en la implementació de les accions.Adhoc per cada casEn funció de la realitat de l’empresa ja sigui micro, petita o mitjana

Núria Vintró · nvintro@pimecgnosis.org · 93 496 45 00

Fes el test automàtic d’oportunitats en l’Economia Circular

Obtindràs un informe que t’ajudarà a obtenir el teu Full de Ruta per prioritzar quines accions pots dur a terme per millorar la sostenibilitat de l’empresa i avançar cap a una Economia Circular Intel·ligent.

Et recomanem dedicar uns 30 minuts per a contestar les preguntes. No cal completar-lo en un sol intent. El sistema el manté durant 24 h si no es tanca la sessió i en cas que es tanqui, rebràs un correu l’endemà recordant-te que el pots acabar de respondre.

«Es recomana tenir a mà la darrera Declaració de Residus (si escau) per tal de respondre més àgilment les preguntes referides al volum de residus generats.»

Tens dubtes? Contacta amb Núria Vintró · nvintro@pimecgnosis.org