Orientació i inserció

Clica a cada servei per veure’n el detall:

També et pot interessar:

Oficina tècnica de contractació

Servei d’assessorament, gratuït per a empreses sòcies de PIMEC, sobre els ajuts a la contractació disponibles, requisits i documentació necessària per accedir-hi.

Contacte serveis talent orientació i inserció
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

← Torna a la pàgina principal de Gestió del talent i formació


Projectes Singulars – Pròximament convocatòria 2024

Tens pensat incorporar nou personal a la teva empresa? Contracta persones joves formades en els següents sectors de la nostra borsa de treball i rep fins a 9.873,66€ de subvenció.

Digues-nos quines són les teves necessitats i revisarem les dates de sol·licitud de cada convocatòria i especialitat:

VALLÈS ORIENTALBAGES – OSONA – ANOIABARCELONA
Candidats formats enManteniment IndustrialSoldaduraDesenvolupament web Full Stack
Administració amb atenció al clientManteniment elèctric i en climatitzacióManteniment de bicicletes i vehicles de mobilitat urbana
Fred IndustrialAtenció al client en el sector del turisme i del comerçDesenvolupament d’Aplicacions móbils
Instal·lacions FotovoltaiquesEnergies RenovablesCiberseguretat
Trasllat Sanitari  
Manteniment de bicicletes i vehicles de mobilitat urbana  

  Quins avantatges té contractar un jove a través del programa?

   • 1. Disposar de candidats sense cap cost.
   • 2. Acompanyament als joves per a la correcta adaptació al lloc de treball.
   • 3. Accés a una subvenció corresponent a un mòdul mensual de 1.645,61€ per jornada completa. La quantia serà proporcional al temps treballat.
   • 4. Assessorament i gestió tècnica gratuïts en la sol·licitud i justificació de l’ajut.

   Característiques del programa:

   • 1. Formalitzar un contracte laboral mínim de 6 mesos*.
   • 2. La jornada laboral podrà ser a temps complet o a temps parcial, però no inferior al 50% de la jornada ordinària de l’empresa.

   *En cas de contractes temporals amb durada inferior a 6 mesos, no es sol·licitarà l’ajut econòmic.

   Requisits principals per sol·licitar l’ajut econòmic:

   • 1. L’empresa o persona autònoma contractant ha d’estar ubicada preferentment a les comarques i territoris on es desenvolupa el projecte.
   • 2. No haver acomiadat cap persona treballadora del mateix perfil o categoria professional, qualificat d’improcedent o nul per l’òrgan judicial, ni haver fet cap acomiadament col·lectiu en els 3 mesos anteriors a la contractació.
   • 3. Garantir el manteniment de l’ocupació neta per evitar l’efecte substitució.
   • 4. Complir la normativa legal vigent que afecti l’empresa.

   Informació ampliada:

   EMT/214/2021, de 17 de novembre

   EMT/213/2023, d’1 de setembre, de modificació de l’Ordre EMT/214/2021

   CONVOCATORIA: RESOLUCIÓ EMT/3015/2023, de 29 d’agost

   Ariadna Martin · amartin@pimec.org · 676 85 29 01, o bé: Paula Márquez · |pmarquez@pimec.org · 639 737 174

   Projecte Orienta

   Tens necessitat d’incorporar talent a la teva empresa? Des de PIMEC t’ajudem a trobar el talent que necessites mitjançant els nostres projectes d’ocupació.

   • Important consultar si la convocatòria del programa està oberta.

   En col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació realitzem el Programa Orienta que té com a objectiu millorar i actualitzar les competències de les persones usuàries derivades al nostre servei que es troben en procés de recerca activa de feina, per tal de definir o millorar el seu objectiu professional i fer que el seu perfil sigui més competitiu en el mercat laboral actual.

   Quins són els beneficis per a la teva empresa? La teva empresa podrà gaudir dels següents serveis sense cost:

   • Disposar de candidatures per als teus processos de selecció.
   • Cribratge curricular de les persones participants al programa.
   • Assessorament especialitzat al llarg de tot el procés.
   • Mediació en l’encaix entre l’oferta i la demanda.

   Característiques del programa:

   • Posem en contacte les empreses del territori amb les persones usuàries del nostre servei amb la finalitat de donar cobertura als llocs de treball disponibles i fomentar l’ocupació.
   • PIMEC disposa de perfils professionals heterogenis pel que fa a qualificació, experiència i sectors. Gràcies al seguiment individualitzat podem definir el capital competencial, identificant el millor perfil per a cada vacant.

   Principals sectors:

   Administració, Logística i magatzem, Producció, Comerç, Serveis, Hostaleria i Restauració, Per a altres sectors, consulta’ns.

   • “Aquest programa va dirigit a persones demandants d’ocupació en situació d’atur i/o persones treballadores en situació de precarietat laboral”
   • “Per participar-hi cal estar inscrit/a al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb la demanda activa en el moment d’iniciar el programa”
   • “Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE)”
   • “Les accions no tenen cap cost per a les persones participants”
   • “Les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina de Treball corresponent, o bé a la nostra entitat”
   • Per a més informació: http://serveiocupacio.gencat.cat

   Jonatan Guitart · jguitart@pimec.org · 934964500 

   Programa 30 Plus

   Contracta nou personal entre l’1/10/2023 i l’1/04/2024 i rep fins a 11.340,00 € de subvenció*.

   • *A partir de l’1/01/2024 la durada de la subvenció es reduirà proporcionalment a mesura que s’apropi la data límit de contractació.

   Tens pensat incorporar nou personal a la teva empresa? PIMEC, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), posa en marxa, per 8è any consecutiu, el programa 30 Plus que ofereix ajuts a la contractació de noves persones treballadores.

   Quins requisits han de reunir les noves persones treballadores? La nova persona treballadora ha de formar part d’un dels següents col·lectius:

   1. Tenir 30 anys o més i estar en situació de desocupació de llarga durada (inscrit/a com a DONO un mínim de 12 mesos, continuats o no, durant els darrers 18 mesos).
   2. Ser major de 45 anys i estar en situació d’atur (inscrit/a com a DONO).

   Característiques del programa

   1. Formalitzar un contracte laboral** d’un mínim de 20 hores setmanals amb la nova persona treballadora, amb una durada mínima de 6 mesos continuats mitjançant qualsevol modalitat contractual que, d’acord amb la normativa laboral vigent, s’ajusti a les condicions del programa. No seran compatibles els contractes d’interinitat, de relleu, substitució o pròrrogues.* Per a poder sol·licitar l’ajut és imprescindible realitzar gestions prèvies a la formalització del contracte.
   2. La retribució ha de ser la corresponent al conveni i a la categoria professional indicada al contracte i, en cap cas, inferior al Salari Mínim Interprofessional.
   3. Els perfils professionals subvencionables en aquest programa són, preferentment: personal d’administració, comerç i atenció al client, logística o manipulació.
   4. La persona contractada ha de participar en una formació presencial, fora de l’horari laboral, d’entre 20 i 100 hores, vinculada a les ocupacions preferents i d’acord amb la seva posició, organitzada per PIMEC i sense cap cost per a l’empresa. L’empresa ha de garantir la participació de la persona treballadora en la formació i, en cas de simultaneïtat, gestionar la reducció de la jornada de treball a la Seguretat Social mentre duri la formació (no es podran superar les 8 hores diàries, ni les 40 hores setmanals entre la jornada laboral i la formació).

   Requisits principals per poder-hi participar

   1. L’empresa o persona autònoma contractant ha d’estar ubicada a Catalunya. No podran acollir-s’hi empreses de treball temporal, centres especials de treball ni empreses d’inserció.
   2. No haver acomiadat cap persona treballadora del mateix perfil o categoria professional, per acomiadament qualificat d’improcedent o nul per l’òrgan judicial, o per acomiadament col·lectiu, en els 3 mesos anteriors a la contractació.
   3. Una mateixa empresa pot sol·licitar fins a un màxim de 5 contractes subvencionats.
   4. Donat que l’ajut està subjecte a mínimis, cal complir amb la normativa corresponent.

   Beneficis per a les empreses:

   • Selecció de candidatures que compleixin els requisits del programa.
   • Subvenció corresponent al Salari Mínim Interprofessional de 2023 (1.260,00 € a jornada completa) durant un període d’entre 6 i 9 mesos. La subvenció serà la proporcional a la jornada i al temps treballats.
   • Assessorament en tot el procés de tramitació de la subvenció.
   • Formació subvencionada a càrrec de PIMEC per a les noves contractacions.

   Cristina Rodríguez · crodriguez@pimec.org · 934964500 

   “Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal -Ministeri de Treball i Economia Social, en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.”

   Projecta’t – Orientació professional per a persones treballadores ocupades.

   Estàs treballant i t’agradaria participar en un procés d’orientació professional individualitzat que t’ajudi a seguir creixent professionalment? Apunta’t al Projecta’t, aquest servei ha nascut per a persones treballadores com tu!

   • Vols millorar la teva projecció professional?
   • Estàs interessat/interessada a actualitzar les teves competències professionals?
   • T’agradaria conèixer millor els recursos formatius que tens al teu abast?
   • Creus que rebre orientació professional t’ajudarà en el teu dia a dia a la teva empresa?

   PIMEC i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya posen en marxa aquest servei 100% subvencionat per a persones treballadores ocupades que vulguin rebre orientació professional per part del nostre equip i millorar així la seva trajectòria professional.

   Com funciona el servei?

   • Ens posarem en contacte amb tu, prèviament a l’inici de l’orientació, per informar-te de tot.
   • Es realitza un diagnòstic inicial de la situació i els interessos professionals de la persona, s’estableixen els objectius a assolir i es pacta un itinerari de treball.
   • Treballem la millora del teu perfil professional a través de diferents sessions de treball.
   • Els àmbits de treball són diversos, en funció dels teus interessos: Formació, Acreditació de Competències, Certificats de Professionalitat, Autoconeixement, Millora Competencial, Projecció Professional, Coneixement del mercat,…

   Qui pot participar en el servei?

   • Persones treballadores ocupades amb lloc de treball a Catalunya.
   • Persones treballadores autònomes.
   • Persones amb un contracte fix-discontinu en els períodes de no ocupació.
   • Persones en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

   Quines característiques té l’orientació professional per a persones treballadores?

   • Orientació professional individual i personalitzada.
   • Caràcter estrictament confidencial entre persona orientadora i persona participant.
   • 100% subvencionat, sense cap cost per a la persona participant.
   • Ens adaptem a tu, atenent-te tant presencialment com telemàticament.

   Loïc Pascual · lpascual@pimec.org · 934964500 

   Acreditació de competències

   T’oferim assessorament per acreditar la teva experiència professional i/o formació no reconeguda oficialment, al servei permanent de l’Agència FPCAT que ofereix 188 àmbits professionals per acreditar (totes Unitats de Competència del Catàleg de Qualificacions Professionals incloses a la oferta formativa de FP a Catalunya actualment).

   T’informem i acompanyem durant el procés:

   • D’Inscripció
   • Sol·licitut
   • Valoració de requisits
   • Presentació de documents, …

   Entre d’altres, perquè puguis obtenir una Acreditació Oficial de les teves competències professionals. Rebràs suport en tots els tràmits i fases del procediment sense cap cost de la mà del nostre equip tècnic. Ara tens l’oportunitat d’aconseguir una acreditació oficial mitjançant la demostració d’allò que ets capaç de fer, a partir de la teva experiència professional o la teva formació no reconeguda oficialment.

   Victòria Moreno · vmoreno@pimec.org · 934964500