Medi Ambient

T’acompanyem en matèria de medi ambient per tal que la teva empresa compleixi la normativa o redueixis el consum d’energia. Consulta tots els serveis que t’oferim!

Assessorament mediambiental

Servei gratuït per a socis i sòcies de PIMEC

Impulsem la gestió moderna i eficient de les empreses a través de la responsabilitat social corporativa i la responsabilitat mediambiental. Consulta’ns!

Emplena el formulari o contacta amb: Joan Barfull · jbarfull@pimec.org · Tel. 93 496 45 00

Contacte serveis sostenibilitat
T’informem que el Responsable del Tractament, PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya, amb NIF G61512257, tractarà les teves dades personals d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les teves dades, proporcionades a través d’aquest formulari, es tractaran en virtut del teu consentiment i amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta, petició o sol·licitud d’informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la finalitat per a la qual han estat recollides i no se cediran a tercers excepte aquells casos en què existeixi una obligació legal o contractual. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, o oposició al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, dirigint-te al Responsable del Tractament per correu postal al c/ Viladomat, 174. 08015 Barcelona, o mitjançant correu electrònic a privacitat@pimec.org.

Pots obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades en la nostra Política de Privacitat.

← Torna a la pàgina principal de Sostenibilitat


Actualització normativa ambiental

És molt important que l’empresa estigui permanentment informada de la normativa ambiental que li afecta per a poder exercir la seva activitat amb seguretat jurídica.

Normes com la ISO 14001 o l’EMAS, exigeixen que l’empresa demostri que té un sistema que li asseguri la identificació de la legislació ambiental en vigor i les novetats, així com l’extracció de les obligacions que li afectin de forma personalitzada.

Objecte del servei

Ajudar a l’empresa en la identificació de la normativa que li aplica i en l’adaptació dels requeriments legals que deriven d’aquesta normativa.

Metodologia

Enviament trimestral via correu electrònic de:

 • Relació de la normativa publicada.
 • Fitxes de resum amb una síntesi dels principals requeriments que afectin l’empresa.
 • Text íntegre de les normes que afectin l’empresa.
 • Altra informació d’interès (fitxes informatives; subvencions; jornades de PIMEC o externes,circulars informatives, recomanacions, etc…)

Atenció personalitzada de consultes.

1 gener 2023: Entra en vigor el nou Impost dels plàstics, informa-te’n! 

Joan Barfull · jbarfull@pimec.org · 972 225 577

Autoconsum Fotovoltaic

Campanya per ajudar les pimes a reduir la despesa energètica i ser més sostenibles a través de l’ús de l’autoconsum fotovoltaic.

El cost energètic és una línia de despesa directa en el compte de resultats. Qualsevol gestió que l’empresa faci per reduir-la serà una millora del marge.

SABIES QUE S’HA SUPRIMIT L’IMPOST AL SOL QUE GRAVAVA L’AUTOCONSUM? ARA, L’AUTOCONSUM FOTOVOLTAIC PER A LES EMPRESES ESTÀ MÉS A L’ABAST QUE MAI!

Des de PIMEC, t’oferim un ASSESSORAMENT INTEGRAL per ajudar-te a:

 1. Aprofitar les possibilitats que ofereix el RD 244/2019, que regula l’Autoconsum d’Energia Elèctrica, és a dir, la possibilitat que l’empresa pugui generar una part de l’electricitat que necessita, a través de plaques fotovoltaiques. La nova normativa, la supressió de l’impost al sol, el baix cost de les plaques i les millores tecnològiques posen aquesta opció més a l’abast que mai.
 2. Monitoritzar els consums. No podem prendre decisions enfocades a l’estalvi i l’optimització sense disposar d’indicadors. Hi ha eines que ho permeten: auditories, aparells de mesura, sensorització, etc.
 3. Gestionar de forma permanent l’energia amb el punt de mira en l’optimització. Prendre mesures per optimitzar els consums, vetllar per comprar al millor preu, analitzar els indicadors, són alguns exemples de gestió.

L’aplicació d’aquestes mesures t’ajudarà a ser més competitiu/iva i més sostenible, a través de l’ús d’energies renovables (fotovoltaica,  biomassa, etc.), alineant la teva empresa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament l’ODS 7 (Energies assequibles i no contaminants), l’ODS 12 (Producció i consum responsables) i l’ODS 13 (Lluita contra el canvi climàtic).

Des de PIMEC, et proposem estudiar conjuntament quina és la millor opció: 

 • Mantenir una sessió de treball amb els nostres experts, en la qual analitzarem les casuístiques del negoci. 
 • Redacció i entrega d’un informe amb el full de ruta enfocat a l’eficiència energètica per reduir costos.
 • Possibilitat d’acompanyament en la implementació del projecte.

Configurarem plegats un pressupost adequat a les característiques de cada negoci i a les necessitats o al desig d’acompanyament en tot el procés. No t’ho pensis més! Explora i aprofita les possibilitats per REDUIR DESPESES, i alhora esdevenir MÉS SOSTENIBLE! 

Núria Vintró · nvintro@pimec.org · 972 225 577

Certificacions ambientals

Ajudem a les organitzacions a fabricar i oferir els seus productes i serveis mitjançant criteris mediambientals i de qualitat per tal que esdevinguin socialment responsables.

La implementació de Sistemes de Gestió, normes ISO 14001 o 9001, les converteix, a més, en organitzacions més eficients i més sol·licitades quan aquest compliment representa un segell d’excel·lència en la gestió.

La norma ISO 14001 és un sistema d’àmbit internacional que certifica que l’activitat d’una empresa es desenvolupa amb criteris respectuosos amb el medi ambient. És aplicable a qualsevol organització, de qualsevol mida o sector, que vulgui reduir els impactes en el medi ambient i complir amb la legislació en matèria ambiental.

La norma ISO 9001:2015 és la base del sistema de gestió de qualitat, ja que és una norma internacional que se centra en tots els elements que l’administració exigeix pel que fa als criteris que una empresa ha de seguir per tenir un sistema efectiu que li permeti administrar i millorar la qualitat dels seus productes o serveis.

Quins beneficis aporta la implantació d’aquestes normes?

 • Ordena i millora l’eficiència de la gestió interna de l’organització.
 • Augmenta les optunitats de tancar contractes amb nous clients.
 • Ajuda a poder entrar en mercats exteriors.
 • Dóna punts a les licitacions públiques.

Joan Barfull · jbarfull@pimec.org · 972 225 577

Gestor ambiental

Dedica’t a la gestió econòmica de la teva empresa, nosaltres et mantenim informat de les noves llicències, permisos, legislacions i normatives sense fer cap tràmit. 

A través de la implantació del sistema de gestor ambiental, amb la creació i el manteniment del Planning Ambiental que incorpora la caducitat i les dates de renovació de tots els expedients de l’empresa, podràs portar el control integral de les teves obligacions com a empresari, de forma còmoda, senzilla i ràpida.

Joan Barfull · jbarfull@pimec.org · 972 225 577