Premis Pimes 2021: Resum

PIMEC reconeix la contribució de les pimes a la superació de la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19

La patronal reconeix Supermercats Llobet, Estilo Babrber Shop, al Gremi de carnissers i xarcuters, l’Associació Viu Guimerà i als sectors empresarials afectats per les restriccions.

Josep González és distingit amb la Medalla d’Or al Reconeixement Empresarial en la 34ª edició dels Premis Pimes, amb les intervencions de la vicepresidenta Nadia Calviño i el president Pere Aragonès.

Barcelona, 14 de desembre del 2021PIMEC ha reconegut avui la contribució de les pimes a la superació de la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19, així com de garantir la continuïtat de l’economia i els llocs de treball. En el marc de la 34ª edició dels Premis Pimes, que han tingut lloc a la Sala Oval del MNAC, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha viscut per primera vegada la cerimònia com a president de la patronal, tot destacant que “PIMEC segueix treballant en 4 eixos bàsics i fonamentals per al bon desenvolupament de l’activitat econòmica: l’activisme empresarial, situar les pimes al pont de comandament, legislar i pensar en petit, i el diàleg social”. 

Així mateix, Cañete ha parlat de la importància de fer créixer la dimensió de les empreses perquè siguin més competitives i rendibles, i ha fet una crida a les autoritats presents a fer arribar els fons europeus a les pimes i els autònoms en benefici de la creació de riquesa i llocs de treball. A més, ha parlat d’altres necessitats, com l’adaptació de l’oferta formativa a la demanda del mercat de treball, l’erradicació de la morositat, un millor accés de les pimes a la compra pública, una homologació del mapa patronal a nivell estatal perquè les pimes tinguin una veu pròpia, una reforma laboral profunda, eficient i eficaç, i garantir la transició energètica i la digitalització, etc.

En la seva intervenció, la vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha destacat que aquest reconeixements han guardonat factors fonamentals per al desenvolupament i el creixement econòmic. “La pandèmia ens ha fet posar en valor allò que ens uneix i el valor d’allò públic; hem de mirar al futur amb positivisme i aprofitar totes les oportunitats amb l’objectiu d’impulsar la recuperació a curt termini i de modernitzar la nostra economia”, ha declarat abans de posar de manifest els reptes als quals el país ha de fer front sumant esforços, com el canvi climàtic o les reformes que permetin millorar la demografia empresarial del país: la llei d’Startups, les reformes laboral i de les pensions, entre altres. 

Per part seva, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès ha considerat que “estem iniciant el camí cap a la recuperació i el dinamisme” i ha posat en valor el diàleg social com a espai de propostes i per afrontar els reptes, sobretot en aquest context de crisi. A continuació, ha defensat la necessitat d’un teixit productiu fort per seguir progressant com a societat i crear ocupació i ha assenyalat que “res pot compensar l’aturada de l’activitat i cal reconèixer aquest esforç per part de les empreses a l’hora de tirar endavant malgrat totes les dificultats, com l’encariment de l’energia o la manca de matèries primeres”. “Catalunya compta amb una economia resilient i cal ser ambiciosos en aquest moment en el què el món s’està reconstruint després de la Covid-19”, ha conclòs.

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que “a Barcelona conflueixen els somnis i les oportunitats col·lectives”, com les dels empresaris i les empresàries de la ciutat, i ha agraït a PIMEC la seva tasca de suport al teixit empresarial, sobretot en el context de pandèmia. “Conjuntament, patronal i consistori, hem ajudat a moltes pimes i autònoms en un exemple de col·laboració publico-privada, amb programes per modernitzar-se i mesures per superar els efectes de la Covid-19 en l’economia local”, ha explicat.  

Els reconeixements empresarials de la nit

  • Reconeixement empresarial a la llengua catalana com a eina de cohesió social i laboral: Supermercats Llobet SA per la seva proposta de foment de la llengua catalana. L’empresari Ignasi Llobet ha estat l’encarregat de recollir el guardó.
  • Reconeixement Banc Sabadell als sectors empresarials afectats per les restriccions, en reconeixement de l’associacionisme i la important tasca de les organitzacions. El reconeixement ha estat rebut pels presidents de diferents associacions representants de diferents sectors d’activitat econòmica.
  • Reconeixement-Homenatge CaixaBank a la segona oportunitat empresarial: Estilo Barber Shop, per la superació d’un moment de dificultat. El guardó ha estat recollit per l’empresari Alexi Mejía.
  • Reconeixement Telefònica a la digitalització com a estratègia de competitivitat: Gremi d’empresaris carnissers i xarcuters de Barcelona i província per la posada en marxa del portal Carns.cat. Xavier Gallifa, president del Gremi, ha recollit el reconeixement.
  • Reconeixement Endesa a la sostenibilitat empresarial: Associació Viu Guimerà pel seu projecte sostenible d’activació econòmica local. Jordi Dalmau, president de l’entitat, ha estat l’encarregat de recollir el guardó.

Medalla d’Or al Reconeixement Empresarial

Durant l’esdeveniment, PIMEC també ha reconegut amb la Medalla al Reconeixement Empresarial en la seva categoria d’Or al president d’Honor de PIMEC i president de la Fundació PIMEC, Josep González, per la seva tasca, implicació i fites aconseguides al capdavant de la patronal en la representació i la defensa dels interessos de les pimes i els autònoms de Catalunya. “Aquest reconeixement és una satisfacció i tot un honor, com el fet de treballar al servei del teixit empresarial”, ha dit González després d’agrair el suport dels associats, l’equip, la família, i totes aquelles persones que l’han acompanyat en la seva trajectòria.

34a edició dels Premis Pimes

La cerimònia ha comptat amb la participació de diferents personalitat com Pere Aragonès, president de la Generalitat, Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Teresa Cunillera, delegada del Govern a Catalunya, Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball, Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Salvador Illa, cap de l’Oposició, Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya, Camil Ros, secretari general d’UGT Catalunya, i Carlos Prieto, subdelegat del Govern a Barcelona, entre altres.

Els Premis Pimes han tornat a tenir enguany caràcter solidari i les donacions que s’han recaptat aniran destinades al programa solidari emppersona-segona oportunitat de la Fundació PIMEC, un servei d’acompanyament a les persones empresàries i autònomes que es troben en situació d’atur o en serioses dificultats.

La 34a edició dels Reconeixements ha comptat amb el patrocini de Banc Sabadell, CaixaBank, Telefónica, Endesa i Factor Energia, la col·laboració d’Informa, Solred, Cesce i Wolters Kluwer i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.