Premis Pimes 2020: Resum

PIMEC reconeix les millors iniciatives empresarials contra la pandèmia en el marc dels Premis Pimes 2020

Salvador Illa: “Sense salut no hi ha economia i a l’hora l’economia és fonamental per a la salut dels països”.

Via Empresa rep el reconeixement empresarial a la llengua com a eina de cohesió social metre Grup Fibosa i Manufactures Arpe han estat guardonats per la readaptació de la seva activitat.

El compromís de la sanitat concertada i privada de la FEFAC, ACES, La Unió i CSC, reconegut amb l’Homenatge CaixaBank a les segones oportunitats.

Barcelona, 18 de desembre del 2020. La 33a edició dels Premis Pimes en reconeixement a les millors iniciatives empresarials, ha lliurat avui els guardons a les millors accions empresarials contra la Covid-19 en una cerimònia d’aforament molt restringit que ha tingut lloc al Foyer del Gran Teatre del Liceu. El president de PIMEC, Josep González, ha destacat la capacitat d’adaptació i resiliència del teixit empresarial català i la seva important contribució a l’hora de garantir la continuïtat de l’economia, les empreses i els llocs de treball. D’altra banda, sobre les noves mesures anunciades per la Generalitat de Catalunya, ha destacat que “caldrà veure la lletra petita que es publica demà al DOGC” i lamenta que “el sector més afectat torna a ser la restauració”, pel qual ha demanat un pla de urgent de rescat. “És necessari posar els tests ràpids a disposició de tothom a les farmàcies; garantir que els fons de la UE arribin a les pimes i que les administracions facilitin el pagament d’impostos, taxes i quotes a la Seguretat Social”.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha participat en un diàleg amb el president de PIMEC i, en resposta a una pregunta de Josep González, ha afirmat que “sense salut no hi ha economia i a l’hora l’economia és fonamental per a la salut dels països”. A més, s’ha mostrat d’acord amb les noves mesures del Govern català: “S’ha de reaccionar davant l’augment de positius en Covid-19 i fer tot el possible per contenir els efectes d’una tercera onada” i ha manifestat que “l’inici de la vacunació i el fet que la UE ens ha proporcionat ajudes i recursos econòmics, dibuixen un horitzó pel qual el 2021 serà millor que el 2020”. Per finalitzar, ha dit que al llarg de la crisi ha vist “un teixit empresarial compromès” i ha assegurat que el Govern espanyol vol situar les pimes al centre de la recuperació i augmentar la seva competitivitat: “Les pimes tenen un paper protagonista en la recuperació de l’economia per la seva contribució a la cohesió social i territorial”, entre altres qüestions.  

Durant la cerimònia també hi han participat el vicepresident del Govern, Pere Argonès, qui ha explicat que els darrers mesos “empreses i treballadors han patit una situació molt dura que hauran de superar reinventant-se i buscant nous espais de producció, tot demostrant un cop més la seva gran capacitat de resistència i buscant tots els ingredients per fer que 2021 sigui l’any de la recuperació”. Així mateix, han assistit el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Pietro; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, i el president de la Fundació Gran Teatre Liceu, Salvador Alemany.

Reconeixements de la 33a edició pimes

Els quatre guardonats d’aquesta edició protagonitzen projectes relacionats amb el creixement empresarial, en sintonia amb l’actual situació de pandèmia i els reptes que aquesta planteja.

Via Empresa ha estat guardonada amb el “Reconeixement empresarial a la llengua com a eina de cohesió social i laboral”. L’organització dels premis n’ha alabat especialment la seva identitat periodística i empresarial, l’ús i la promoció del català en l’àmbit empresarial i econòmic, així com el fet d’haver donat veu a les pimes i autònoms afectats per la Covid-19. Aquest reconeixement compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El “Reconeixement Endesa a l’aportació empresarial a la Sostenibilitat” ha estat lliurat al Grup Fibosa, que durant la pandèmia es va adaptar i reorganitzar per seguir oferint els seus productes i, a més, va reconvertir una part dels seus serveis per tal de comercialitzar equips de desinfecció de mans per a tota mena d’institucions públiques i  privades, amb envasos retornables i reciclables.

El “Reconeixement Banc Sabadell a l’aplicació d’eines per mantenir l’activitat empresarial” ha recaigut en Manufacturas Arpe, la qual va reorientar amb molta rapidesa la seva producció, tot dedicant-se a la fabricació de mascaretes. L’aposta d’Arpe va ser tot un èxit i al mateix temps una decisió que els ha permès mantenir la plantilla, contractar més persones i fins i tot externalitzar alguns serveis.

Finalment, el “Reconeixement-Homenatge CaixaBank a les segones oportunitats, als serveis sanitaris privats per l’esforç realitzat per oferir segones oportunitats al conjunt de la societat” ha guardonat la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), l’Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), La Unió Catalana d’Hospitals (La Unió), i el Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya (CSC). Per a PIMEC, aquestes entitats han demostrat millor que ningú el compromís de la sanitat concertada i privada, sumant-se a la lluita contra la pandèmia, i posant les persones per davant de tot.