Publicació del Catàleg d'Ocupacions de Difícil Cobertura pel segon trimestre del 2024
16/05/2024

Publicació del Catàleg d’Ocupacions de Difícil Cobertura pel segon trimestre del 2024

El 22 d’abril el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) va publicar el Catàleg d’Ocupacions de Difícil Cobertura del segon trimestre del 2024.
Es tracta d’una llista que el SEPE actualitza trimestralment i que recull les professions en les quals hi ha més dificultats per trobar treballadors qualificats per cobrir llocs de treball vacants.
La inclusió d’una ocupació en el Catàleg de difícil cobertura implica la possibilitat de trametre l’autorització inicial de residència temporal i treball per a persones treballadores estrangeres.
En aquest sentit, destaquem la recent incorporació de les ocupacions del sector de les instal·lacions i d’esports, que es mantenen un trimestre més en el Catàleg per la complexa situació que comporta el no comptar amb el personal amb la qualificació necessària.
El SEPE realitza una consulta a les comunitats autònomes a través dels serveis públics d’ocupació per tal que emetin un informe no vinculant sobre les ocupacions considerades de difícil cobertura.
En el cas de Catalunya, des de PIMEC seguim reiterant la necessitat d’incloure, a més de les ocupacions publicades, perfils de diversos àmbits com el sanitari o el farmacèutic.
Més informació: abenitez@pimec.org
Compartir:

linkedin share button