Ajuts del 100% per al teu projecte internacional!
30/05/2024

Ajuts del 100% per al teu projecte internacional!

Convocatòria oberta: 29 de maig de 2024
Ja està oberta la convocatòria de Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l’empresa. A partir del dia 30 de maig a les 9.00 h ja es poden presentar les sol·licituds per a aconseguir aquest tipus d’ajuts. Es tracta de descomptes econòmics directes que es poden bescanviar per un servei expert en internacionalització, innovació, sostenibilitat o noves tecnologies a través de l’assessorament dels proveïdors acreditats per ACCIÓ. Aquests ajuts ja han beneficiat a més de 4.600 empreses catalanes els darrers anys i han servit per acompanyar-les a fer les seves primeres exportacions, a implementar o desenvolupar noves tecnologies o a adaptar el seu model de negoci als canvis de l’entorn. Segons dades del 2022, un 57% de les empreses que han sol·licitat Cupons preveu augmentar la seva facturació. Les bases de la convocatòria 2024 es van publicar el passat 22 de maig. Aquelles empreses que vulgueu iniciar el vostre projecte internacional, o vulgueu consolidar les vendes a l’exterior, podeu beneficiar-vos de la línia de Cupons d’Iniciació a l’Exportació:
 • Cupó al desenvolupament d’un pla de promoció internacional: Amb el suport d’una persona acreditada per ACCIÓ com a expert en comerç internacional, selecciona el millor producte o servei per vendre a l’exterior, tria els països de destí i els canals de distribució i elabora un llistat de clients potencials. Ajut màxim de 2.500 euros.
 • Cupó a la subcontractació d’un Export Manager: També mitjançant un professional acreditat per ACCIÓ, podràs dur a terme un procés d’internacionalització en els mercats que més us interessin elaborant un llistat de clients potencials i contactant amb ells per presentar la vostra empresa. Ajut màxim de 8.000 euros.
Els requisits per sol·licitar aquestes dues tipologies de Cupons són els següents:
 • Ets una empresa catalana o autònom.
 • Estàs al corrent de pagaments amb la SS, Hisenda i ACCIÓ.
 • Has facturat mínim 100.000 € l’any 2023.
 • No has exportat més del 25% del total de facturació l’any 2023.
 • No superes els minimis (300.000 €) acumulats en ajudes d’Estat.
Per altra banda, les empreses que vulgueu potenciar les vendes a través de canals digitals, podeu sol·licitar el Cupó International eTrade:
 • Cupó International eTrade: Amb aquest cupó podràs accedir a un servei d’assessorament per definir la teva estratègia digital internacional, fer un pla d’accions als canals digitals o fer una anàlisi completa de la teva presència online. La definició d’aquesta estratègia es pot focalitzar en un mercat concret.
En aquest cas, els requisits per a sol·licitar aquesta línia de cupons són:
 • Ets una empresa catalana o autònom.
 • Estàs al corrent de pagaments amb la SS, Hisenda i ACCIÓ.
 • Has facturat mínim 100.000 € l’any 2023.
 • Disposes de pàgina web traduïda en mínim un idioma estranger.
 • No superes els minimis (300.000 €) acumulats en ajudes d’Estat.
Des de PIMEC, com a Agent de Suport a la Internacionalització acreditat per ACCIÓ, fa 9 anys que executem aquest tipus de projectes i també ajudem a gestionar-ne la tramitació. Aquelles empreses que estigueu interessades a sol·licitar-los podeu posar-vos en contacte amb el departament internacional. Finalment, recordem que el pressupost destinat a aquestes ajudes és limitat i l’atorgament és per competència no competitiva, per tant, a cada edició s’exhaureix en poc temps a causa del gran interès que generen. Més informació: internacional@pimec.org Departament Internacional de PIMEC
Compartir:

linkedin share button