12/09/2024
Un perfil professional en recerca de feina s’ha d’autoconèixer
Un perfil professional s’ha d’autoconèixer, identificant les seves competències i punts forts. Es tracta de marcar objectius de cap a on vol anar i, així, fer una cerca de feina amb sentit, confiança i energia.
La Fundació PIMEC, a través del seu programa Emppersona, dona suport a les persones que estan en recerca de feina, prestant un assessorament personalitzat, afegint perspectiva i posant el focus en l’estratègia de com trobar noves opcions laborals.
El mercat laboral canvia contínuament i les persones entren i surten de les organitzacions, algunes d’elles empoderades i amb recursos, però altres amb necessitat de suport. Des de la Fundació PIMEC estem compromesos amb la segona oportunitat i donem suport a col·lectius amb dificultats per tal que aconsegueixin una sortida laboral satisfactòria.
T’expliquem alguns consells que convé tenir en compte en el moment de cercar una feina:
Conèixer les dificultats d’un mateix per accedir al mercat laboral és molt aconsellable, però sense limitar-nos.
Un cop identifiquem el que ens dificulta hem de posar tot el focus en les possibilitats, en els punts forts i en aquells aspectes que ens poden ajudar a destacar en un procés de selecció, per tal de donar empenta a la nostra candidatura.
Els perfils que ens arriben a la Fundació són en un alt percentatge majors de 45 anys, perfils qualificats i amb experiència, però en situació de canvi i amb necessitat de tornar a treballar. En aquests moments de canvi, les presses no solen ser bones i, d’altra banda, el fet d’agafar perspectiva ens pot ajudar a veure la situació com una oportunitat.
La pregunta no només és: de què puc trobar feina?, sinó també: on m’agradaria trobar feina?
És important la posició, les tasques, la definició del lloc de feina, però sovint és més rellevant conèixer la cultura i el tipus d’organització on anem a treballar. El fet de treballar alineats, amb els nostres valors i amb la manera de ser i de fer de l’empresa, és un aspecte de gran valor que no pot passar desapercebut en el procés de recerca de feina.
No només s’ha d’enviar el currículum, sinó indagar, fer certa tasca d’investigació sobre quina empresa hi ha al darrere de l’oferta, el tipus de competències que ens demanen per la posició i per què hi ha una vacant. Tota aquesta informació és bona i molt vàlida per saber on i com volem continuar treballant.
En definitiva, el fet d’estar empoderat/ada en la recerca de feina és clau per poder assolir els objectius que ens plantegem.
Un dels objectius de la Fundació PIMEC és impulsar la contractació de col·lectius amb dificultats com és el cas dels majors de 45 anys o talent sènior. Col·lectiu aquest que pateix discriminació per edat en l’àmbit laboral, segons ha evidenciat la Fundació ISEAK amb el seu Correspondence testing experiment, ja que a l’hora de contractar, les empreses truquen el doble de vegades als joves de fins a 35 anys que als grans de fins a 49 anys.
Des de la Fundació ajudem i treballem per dinamitzar el mercat laboral. Connectem empresa i talent. Apostem per la incorporació de talent, amb un únic objectiu: ajudar les empreses i les persones, fent que les mipimes avancin en la responsabilitat social.
Aquí tens més informació sobre el programa emppersona de la Fundació PIMEC.
Objectius de Desenvolupament Sostenible relacionats:
Amb el suport de:
Per a més informació:
Helena Martínez Ferrer
helenamartinez@fundaciopimec.org