08/05/2017
PIMEC valora positivament la Proposició de Llei presentada avui per instaurar el règim sancionador i
La proposició inclou conceptes tan important com la creació d’un Observatori de la Morositat, la instauració de mesures extrajudicials que permetrien la so
Madrid, 9 de maig de 2017. Aquest matí s’ha presentat al Congrés dels Diputats una Proposició de Llei per posar en marxa un règim sancionador que penalitzi econòmicament les empreses que sistemàticament no paguen els seus proveïdors en els terminis legals establerts. PIMEC ha estat present avui al Congrés dels Diputats duran la presentació de la Proposició de Llei amb la presència de Jaume Saltó, president de PIMEC Lleida i membre del Comitè Executiu.
La proposició, presentada pel grup parlamentari Ciudadanos, es produeix després de la celebració de la IV Cimera Politicoempresarial contra la Morositat, organitzada per la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) de la qual PIMEC ostenta la presidència a través del seu secretari general, Antoni Cañete. Durant la cimera, celebrada a finals d’abril, es va aconseguir un consens unànime de tots els partits polític per instaurar un règim sancionador, proposta que tots ells havien inclòs en els seus últims programes electorals.
En aquest sentit, PIMEC insta a l’arc parlamentari a què tramitin aquesta mesura amb la màxima urgència perquè un règim sancionador és l’única manera d’aconseguir un major compliment del termini de pagament màxim de 60 dies establert per la Llei de lluita contra la morositat. Amb les sancions s’evitarien molts mals hàbits de pagament que existeixen actualment, acabant amb les pràctiques abusives d’imposar terminis de pagament lleonins, que afecten directament sobre la competitivitat de les pimes.
La Proposició de Llei inclou conceptes tan importants com la creació d’un Observatori de la Morositat, la instauració de mesures extrajudicials que permetrien la solució de conflictes a través de l’arbitratge, i la penalització a les empreses que incompleixin sistemàtica els terminis de pagament.
La patronal assenyala que si posa en marxa un règim sancionador i s’aconsegueix que la nova Llei de Contractes del Sector Públic inclogui les esmenes de PIMEC, la PMcM i la CEAC, no només s’acabaria amb la dilació abusiva dels terminis de pagament a proveïdors, sinó que estaríem davant d’un compromís polític que permetria no crear més trampes per saltar-se legalment els terminis de pagament.
(Al peu d’aquesta notícia trobaràs adjuntes la Proposició de Llei i la Proposta presentada per la PMcM i PIMEC)