Convocatòria dels Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat de Catalunya i dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat De Catalunya
24/04/2024

Convocatòria dels Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat de Catalunya i dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat De Catalunya

Els Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat de Catalunya reconeixen tant persones físiques com jurídiques amb operacions a Catalunya, així com entitats del sector comercial que les representen en l’àmbit territorial o sectorial. També inclouen organismes públics que han destacat per la seva iniciativa comercial i que, mitjançant la seva trajectòria, innovació i adaptabilitat, han contribuït significativament al prestigi del comerç, especialment al comerç urbà de proximitat. A més, es considera pertinent diferenciar els premis destinats als establiments comercials amb una història de 100 anys o més, 150 anys o més, i 200 anys o més. Aquests premis se centren a reconèixer els establiments i mercats municipals que continuen actius, siguin sedentaris o no, i que durant cent o més anys han mantingut un servei de qualitat i personalitzat per als seus clients. Aquest reconeixement es basa en la seva capacitat d’adaptació als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania al llarg de la seva llarga trajectòria professional.   Finalitat de les subvencions L’objectiu dels Premis Nacionals de Comerç és distingir les persones físiques o jurídiques amb establiment operatiu a peu de carrer a Catalunya, les entitats de l’àmbit del comerç que les representen en l’àmbit territorial o sectorial i els ens públics que hagin destacat per la seva iniciativa comercial i que, per la seva trajectòria, la seva innovació i adaptabilitat, contribueixen de manera més rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat.   Persones beneficiàries Poden ser candidates a aquests Premis les persones físiques, les microempreses i les petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu a peu de carrer a Catalunya que desenvolupin la seva activitat en l’àmbit del comerç i els serveis a la persona. Poden ser candidats i candidates a la categoria de Premi a la Iniciativa Col·lectiva les entitats que les representin en l’àmbit territorial o sectorial i els ens públics. Als efectes de les bases s’entenen com a empreses de serveis a la persona aquelles que presten les activitats empresarials que es relacionen a continuació:
 • Tallers mecànics
 • Serveis fotogràfics
 • Copisteries i arts gràfiques
 • Serveis de reparacions
 • Agències de viatges detallistes
 • Tintoreries i bugaderies
 • Perruqueries i salons d’estètica i bellesa
 • Bars i restaurants
 • Serveis de menjar preparat i càtering
  Premis
 • Premi Nacional de Comerç: la persona o empresa guanyadora rebrà, a més, una dotació econòmica de 6.000 euros i notorietat als mitjans de comunicació.
 • Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat de Catalunya: consistiran en un guardó i un diploma.
  • Premi als establiments amb cent o més anys d’història
  • Premi als establiments amb cent cinquanta o més anys d’història
 • Premi al Comerç més Innovador: la persona o empresa guanyadora rebrà una dotació econòmica de 2.000 euros i notorietat als mitjans de comunicació.
 • Premi al Comerç més Sostenible: la persona o empresa guanyadora rebrà una dotació econòmica de 2.000 euros i notorietat als mitjans de comunicació.
 • Premi a la Iniciativa Col·lectiva: entitats territorials i sectorials de comerç i de serveis (associacions, federacions i gremis), i els ajuntaments i altres ens públics pel seu suport al teixit comercial.
 • Reconeixement a persones o empreses i entitats de prestigi del sector comercial: els membres del jurat podran proposar el reconeixement a persones, empreses o altres entitats que hagin destacat per la seva trajectòria professional, per la seva dedicació al sector, per la seva capacitat d’innovació i emprenedoria, entre d’altres.
  Terminis El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació corresponent, s’inicia a les 9:00 hores del dia 16 d’abril de 2024 i finalitza a les 14:00 hores del dia 4 de juliol de 2024.   Enllaços d’interès Bases reguladores: https://pimec.org/actualitat/noticia/n/bases-reguladores-dels-premis-nacionals-de-comerc-de-la-generalitat-de-catalunya-i-dels-premis-nacionals-als-establiments-comercials-centenaris-de-la-generalitat-de-catalunya https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=981562   Convocatòria: https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=983131   Enllaç al tràmit: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Premis-Nacionals-a-la-Iniciativa-Comercial-de-la-Generalitat-de-Catalunya-2022?category=72fbd1ca-a82c-11e3-a972-000c29052e2c   Més informació: https://ccam.gencat.cat/ca/arees_actuacio/comerc/premis_nacionals_comerc_i_establiments_comercials_centenaris/   Contacte: nnavarro@pimec.org
Compartir:

linkedin share button