Cañete: “Hem d’evitar la repetició d’eleccions; necessitem un Govern fort i estable amb la màxima celeritat per donar resposta als reptes presents i futurs”
27/05/2024

Cañete: “Hem d’evitar la repetició d’eleccions; necessitem un Govern fort i estable amb la màxima celeritat per donar resposta als reptes presents i futurs”

El president de PIMEC assegura que l’entrada de les empreses catalanes al CES “és un gran pas per a Espanya i les pimes, ja que per primera vegada en democràcia tindran veu pròpia” Barcelona, 27 de maig del 2024. “Hem d’evitar la repetició d’eleccions; necessitem la configuració d’un Govern fort i estable amb la màxima celeritat”. Així ho ha dit el president de PIMEC, Antoni Cañete, al llarg d’una entrevista al programa “Cafè d’idees” de RTVE, on ha apel·lat a la capacitat d’acord i a la responsabilitat dels partits polítics per poder “donar resposta als reptes presents i de futur, com és el cas d’un finançament just per a Catalunya”. En aquest sentit, ha posat com a exemple el cas d’Alemanya, que és tractora amb un principi d’ordinalitat, i -d’altra banda- ha afegit que “hem de ser conscients que calen uns Pressupostos que garanteixin les inversions necessàries i les polítiques socials”. En resposta a una pregunta de la presentadora Gemma Nierga, el president de PIMEC s’ha mostrat molt orgullós de l’entrada de PIMEC al Consell Econòmic i Social estatal: “Fent un símil del què va dir Armstrong quan va arribar a la lluna, aquest és un petit pas per a la patronal catalana i un gran pas per a Espanya i les seves pimes, ja que per primera vegada en democràcia estaran representades amb una veu pròpia allà on es prenen les decisions que les afecten”. A més, ha explicat que aquest “canvi de paradigma” posiciona les pimes “al pont de comandament”, fet que permetrà legislar “pensant primer en els més petits per fer gran la nostra economia”. Finalment, en relació amb l’opa hostil del BBVA al Banc Sabadell, Antoni Cañete ha declarat que “a PIMEC venim del futur i hem assistit al procés de concentració bancària, el qual demostra que hem perdut oferta per garantir el mercat”. Així mateix, ha lamentat que “la capacitat de finançament ha quedat molt reduïda per a les pimes”.  Per això, ha demanat als empresaris i empresàries que també són accionistes que “prenguin les seves decisions amb responsabilitat”.
Compartir:

linkedin share button