Antoni Cañete, a l’empresariat de Lleida: “La nostra missió ara és liderar l’espai que ocupem perquè les prioritats de les pimes es tinguin en compte”
10/07/2024

Antoni Cañete, a l’empresariat de Lleida: “La nostra missió ara és liderar l’espai que ocupem perquè les prioritats de les pimes es tinguin en compte”

El president de PIMEC ha aplegat més de 300 empresaris i empresàries a la Seu Vella per retre comptes de la feina feta i escoltar les inquietuds del teixit empresarial de Lleida Lleida, 10 de juliol del 2024. “La nostra missió ara és liderar l’espai que per fi ocupem perquè les prioritats de les pimes siguin tingudes en compte”. Així ho ha dit davant de més de 300 empresaris i empresàries de Lleida el president de PIMEC, Antoni Cañete, en un acte celebrat avui a la Seu Vella sota el títol ’50 anys d’activisme empresarial’. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat retre comptes de la feina feta durant aquests darrers anys, analitzar els reptes de futur i escoltar les inquietuds del teixit empresarial de Lleida. Durant la jornada, Antoni Cañete ha celebrat amb l’empresariat del territori que la patronal ha assolit la seva màxima representació en l’àmbit estatal, assegurant-se l’entrada en el Consell Econòmic i Social (CES). Cañete ha assenyalat que aquesta “és una fita històrica i de justícia democràtica per a les pimes catalanes, després de molts anys lluitant perquè les empreses de menor dimensió estiguin allà on es prenen les decisions que més les afecten”. En aquest sentit, Antoni Cañete també ha reivindicat que “l’activisme empresarial de PIMEC ha situat les pimes catalanes al Diàleg Social espanyol amb veu pròpia”. El president de PIMEC també ha parlat sobre temes d’actualitat com l’actual proposta de reducció de jornada laboral, la qual ha rebutjat frontalment perquè “afecta la viabilitat i la competitivitat de moltes pimes de diferents sectors”. Com ja venia demanant la patronal, Antoni Cañete ha reiterat davant l’empresariat de Lleida que no es pot parlar de la mesura sense que “vagi acompanyada de la millora de la productivitat”, afegint que aquesta qüestió “s’ha d’abordar amb una visió de 360º”. Per la seva part, el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles, ha expressat que aquesta trobada serveix per “reconèixer els èxits del teixit empresarial de Lleida i, alhora, projectar-nos cap al futur”. Torrelles també ha remarcat que l’activisme empresarial de la patronal impulsa les pimes i les persones autònomes del territori, posant com a exemple la gran trobada anual que organitza PIMEC Lleida, el Lleida Empresa, i el desenvolupament de programes com l’Accelera el creixement, que ajuden el teixit empresarial a definir un pla de creixement i d’acció. L’acte ha comptat amb la presència de Tatxo Benet, periodista i conseller delegat de Mediapro, amb qui Antoni Cañete ha explorat els reptes econòmics i empresarials actuals. Benet ha posat en valor el concepte d’activisme empresarial, tot manifestant que “és molt positiu per fer un canvi de visió en el panorama empresarial”. La benvinguda de la trobada ha anat a càrrec del president de Lleida, juntament amb Jordi Rull, president de la Federació d’Empreses del Metall de Lleida, i Alba Majós, de desenvolupament de negoci de Batsi. A més, l’acte ha comptat amb el patrocini de Caixa Rural.
Compartir:

linkedin share button